Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2008 14:41 - Относно глобализацията - в отговор на г-н Дечев
Автор: nakev Категория: Други   
Прочетен: 6739 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2012 02:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Прочетох внимателно публикацията на г-н Дечев, която е в отговор на моята статия "Глобалистите са расисти". Без излишни приказки директно ще премина към отговор на нея.

 

Това че благодарение на глобализацията светът научава за дадена култура или език, не пречи те да загиват, да бъдат задушавани от същия този процес. Сигурно в последните години доста хора по света са научили за България, за нашия език, нашата култура и нашия народ, но това с какво ни помага на нас, след като българите сме заплашени от духовна и физическа смърт? Та от парламента ни се надигнаха гласове за премахването на българския език от учебните програми, а Вие казвате, че на запад започвали да изучават български… какво като някой чиновник в Брюксел знае български, след като в България виждаме как нашият език загива? Въпреки, че все още е официален, мога да Ви кажа, че на доста публични места ми се случва да бъда заобиколен от хора, които говорят на турски. Освен всичко друго по БНТ има новини на чужд език, на турски. Това е меко казано недопустимо и е първата крачка към обявяването на турския като официален език, равноправен на българския, както стана в Македония с албанския език. Да не говорим, че процентът на неграмотни български деца се увеличава постоянно. Наскоро излезе едно международно проучване, според което процентът на грамотност сред учениците у нас спада постоянно, а над 50% от българските деца са грамотни само до толкова, че да могат да четат и пишат, без да са способни да осмислят текста, който четат. Т.е. това са хора, които не са способни да извършват дейност различна от тази, с която в момента в България се занимават предимно циганите.

Никой не ни кара, с опрян в главата пистолет, да пием кола или да ядем от някоя верига за бързо хранене, но това не значи, че имаме свободата да правим нещо по-различно. В заведенията има почти само (а в някои и само) продукти на Кока-кола, дори соковете „Капи” са техни. Същото е и с веригите за бързо хранене, когато си гладен, ядеш при тях, защото на практика няма къде другаде да се храниш, те са навсякъде и правото ни на избор някак си се изпарява. Разбира се има и скъпи ресторанти, в които има разнообразна храна, те обаче не са достъпни за обикновения българин, просто защото повечето хора не могат да си ги позволят. Вериги за бързо хранене, пицарии, китайски ресторанти… като цяло в това се изчерпва кулинарното „разнообразие”, което със себе си носи глобализацията. Нека се замислим какво ядем повече – неща от автентичната българска кухня или боклуци (те са си боклуци) от заведенията за бързо хранене? Г-н Дечев споменава и нещо за  изисквания за качество. Отново ще дам пример с Кока-кола – в безалкохолните им напитки има аспартам. Аспартамът е синтетичен подсладител, 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин в комбинация с алкохола метанол. Абсорбацията му става в тънките черва, под въздействието на ензима хомотрипсин, а свободният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид (смъртоносен невротоксин). Смята се, че това е комулативна (натрупваща се) отрова, поради слабото ниво на изхвърляне от организма. Безвредният дневен лимит е 7,8 мг., а в един литър безалкохолна напитка на Кока-кола се съдържа около 560 мг. метанол, което е 32 пъти повече от препоръчителната доза. Това си е отрова, която се разпространява напълно свободно и легално. А за здравословността на продуктите на Мак Доналдс и другите подобни заведения също съм доста скептичен.

            Психичното състояние на големи групи от населението може да се променя чрез музиката, която му се поднася. Музиката може да извиси духовно човека, но може да спомогне за неговото деградиране и оглупяване. Влиянието на музиката е било известно още от хилядолетия и тя е била успешно използвана от култови служители и шамани за предизвикване на транс, както у тях самите, така и у околните и за постигане на определни цели – създаване на готовност за бой и сражение, контактуване с “отвъдното”, лечебно въздействие и др. Дали е случайно, че рок бумът, сексуалната революция и скокът на продажбите на дрога съвпадат? И до ден днешен изпълнители като Мерилин Менсън, 50 cent, разните му техно DJ-и и други подобни спомагат до огромна степен за деградацията на младежта по целия свят и най-вече за огромните печалби от продажба на дрога. На всеки такъв концерт се продават наркотици, а текстовете на много от песните на големите изпълнители, които биват лансирани от могъщите музикални компании и музикални канали, се пее именно за наркотиици и самоубийства. Така както никой насилствено не ни принуждава да пием безалкохолни напитки, в които има отровни вещества, така и никой не ни кара да слушаме изциклящо мозъка техно и негърски рап, например. Само че повечето хора слушат това, което пускат по телевизията и радиото. Аз не харесвам тези стилове музика, но ги слушам често, тъй като те са навсякъде – в заведенията, в дискотеките, по радиото, по музикалните канали. И това е така не само в България, а и навсякъде по света. Тук единствената музикална „алтернатива”, която имаме е чалгата. Т.е. можем да избираме между негърски рап и циганска чалга. За щастие хубавата българска музика не е безвъзвратно забравена и изгубена, но е рядкост такава да се чуе по някоя от големите телевизии или радиостанции, които имат огромна власт над хората. Нали сте ги виждал онези момчета с гащите изсулени до коленете и кърпи на главата? Онези, които се поздравяват с „Йо, ма нига” и издават разни пободни нечленоразделни звуци? Едва ли някой с мъчения ги е принудил да се превърнат в негропоклонници, но те са такива, защото негропоклонничеството е един от няколкото утвърдени модели на поведение, които глобализацията налага на младежите по света. В България, Франция, Америка, Русия… – навсякъде ще видите едни и също хора с еднотипно поведение. Едните се правят на негри, другите се правят на войни на Сатаната, намацани със смешен черен грим, третите са „фешън”, четвъртите са „Емо”-та, които си режат вените, а петите са пънкари… Едни и също модели на поведение, които сляпо биват следвани от хора по целия свят.  Музикални стилове като рап, метъл и техно са доста далеч от националната музика, която има всеки народ, музика, която е градена в продължение на дълги векове и е тясно свързана с дадената нация.

            В своя отговор Вие наблягате основно на неща като транспорта и храната, а в тях със сигурност не се крият най-големите проблеми, които носи глобализацията. Най-пагубния ефект на този процес се състои в претопяването и унищожаването на цели народ. Огромни маси хора от третия свят биват преселвани към Западна Европа и САЩ, което първо е пагубно за тях, тъй като голяма част от тези хора живеят като роби, но е два пъти по-пагубно за местното население в дадените страни, тъй като хората от европейски произход в световен мащаб са малцинство и постоянно намаляват, европейците се превръщаме в малцинства в собствените си държави. Например във Франция французите са предимно над 50 годишна възраст. В България също сме тръгнали натам. Вече има безброй много села, както малки и дори средно големи градове, които са изцяло циганизирани. Наскоро минах през Симеоновград и просто останах шокиран от гледката там -  в града имаше само цигани, на централния площад бяха насядали доста от тях до един войнишки паметник, на който разбира се му бяха изтръгнали буквите, а покрай тях от време на време притичваха възрастни българи, бързащи да се приберат по домовете си. В Сливен циганите вече са 50% от населението и броя им се увеличава постоянно. В огромна част от сливенските училища децата в начален курс са от цигански произход, 2/3 от тях са цигански деца. Та сами можете да се досетите на какво ще прилича този град след 20 години. Хората в големите градове все още не могат да осъзнаят колко зле са нещата в страната. Идете да питате някой българин от Кърджали за какво става дума там – постоянен терор над българското население. И така е в абсолютно всички населени места в България, където българите са вече малцинство. През последните месеци се чуха и идеи да бъдат вкарани в страната един милион китайци и виетнамци. Това нещо ще бъде последния пирон в ковчега на българския народ. Та в момента сме не повече от 4-5 милиона българи, половината от които са възрастни хора.

            А какво да кажем за световния полицай САЩ? Янките се бъркат навсякъде, където не им е работа. Окупираха Афганистан и какво стана – производството на наркотичен мак скочи неколкократно. Окупираха Ирак, под предтекст, че Саддам Хюсеин разполагал с оръжия за масово унищожение. Разбира се такива оръжия не бяха открити и тогава започнаха да се правят разни пропагандни филми, в които се разказваше за страховитите затвори в Ирак, където без съд и присъда били заточвани невинни хора. Не оправдавам режима на Саддам Хюсеин, нито пък отричам, че такива затвори е имало. Но какво право имат САЩ да съдят иракските власти по този въпрос, след като в американския затвор Гуантанамо се заточват хора без да им бъдат предявени обвинениея, без да имат право на адвокат или пък информация защо са арестувани. Там те биват подлагани на зверски мъчения за да си „признаят” за „връзките си с тероризма”. Често след няколко години терор над тях американските власти разбират, че хората нямат нищо за признаване и ги освобождават, без разбира се да има никакви последствия за САЩ. И с какво тогава те са по-различни от Саддам Хюсеин и режими като неговия? Сега пък надават вой срещу Иран и тяхната ядрена програма. Нямат никакви доказателства, че Иран искат да създадат ядрено оръжие, но дори и да разработват такова оръжие, САЩ нямат моралното право да ги съдят, тъй като самите те имат няколко атомни бомби, САЩ са единствената страна в света, която е използвала атомна бомба и в последните години са агресор номер едно в световен мащаб. Как те ще съдят мирния ирански народ и неговите власти, за това, че искат да разработват ядрена програма?

            По медиите имаше тотално затъмнение относно същността на Лисабоснкия договр, който преди няколко седмици бе ратифициран. Европейските народи с референдуми в няколко страни единодушно отхвърлиха Европейската конституция и за това властите в отделните държави, които са марионетки на антинационалните сили, създадоха Лисабоснкия договор. С влизането му в сила вече и на хартия не сме суверенна държава. ЕС се превръща в една империя, която ще има единен президент, а България става просто една провинция на тази империя, която е длъжна да изпълнява всяко нареждане, което идва от Брюксел. Нашите управляващи и до сега не бяха нищо повече от колониална администрация, но вече са си такива и по документи, напълно официално.
 

            Накрая искам да обърна внимание на някои коментари под статията на г-н Дечев, в които имаше нападки към мен, към Български национален съюз и национализма като цяло. Да, от БНС съм, но през живота си гестаповска униформа не съм обличал. Ако някой мисли, че униформите ни са гестаповски, значи БА е подразделение на Гестапо, тъй като всичко в нашите униформи е от БА. Намери се и един, който каза, че снимката в блога ми била в стил „Хитлерюгенд”. Ще го помоля този човек да обоснове твърдението си, тъй като аз не мога да видя в снимката си нещо, което да докарва на „Хитлерюгенд”. Също така не виждам какво общо с национализма могат да имат разни футболни хулигани, обирджии и каквато и да била паплчат от този сорт? Някой бе повдигнал този въпрос. Националната идея няма нищо общо с футболното хулиганство, това че враговете на национализма и националните държави като цяло използват различни трикове за да опетнят нашата идея, сред които трикове е и представянето на разни лумпени за родолюбци, е съвсем друга тема. Това си е стара тактита.

 

Б.Н.




Гласувай:
0



1. cornflower - Съгласна с теб,
17.04.2008 16:12
но да не се изпада в краен национализъм, причина поради която партия "Атака" губи привърженици.
Нито да се минава в другата крайна антиглобалистка позиция.
Аз съм за разумния компромис. Трябва да сме в Европа и в света, без да губим националната си идентичност. Нямам нищо против малцинствата, живеещи в България. Всички сме равни пред Бога. Но да ме управляват етнически противозаконни партии, не съм съгласна! Да се провежда политика на геноцид върху бъгарите, насаждайки чалга култура с цел превръщането ни в бездушна рая, не съм съгласна! Че затриват езика и културата ни - тенденциозно е! В една Германия, където съм живяла, никой не позволява на милионите живеещи турци там, да създават своя партия, камо ли да управляват. Хайде да вземем хубавото от Америка - като българи да запазим своя бит и култура.
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ЧАЛГИЯ!
цитирай
2. mitternacht - !!
17.04.2008 16:13
Много добър постинг!!!
Искам само да вметна:Аз обичам техно, но пък дрога през живота си не съм докосвал.Всичко е до личен ибор.Чалгата също вреди-Показва се, че пиенето и безразборния секс са "яки" неща.А пък децата, които в по-големия си процент са безмозъчни същества, го вярват.

Още нещо-и какво ако си обличал гестаповска униформа.Защо трябва да е лошо.Или блога да е в стил "Хитлерюгенд"?
Всеки има право на избор, демократична държава сме.
Тоест, който иска, може да си накичи целия блог със свастички, стига да не грабне калашника и да тръгне към някое циганско гето.
цитирай
3. nakev - cornflower, АТАКА е една псевдо...
17.04.2008 16:34
cornflower, АТАКА е една псевдо-патриотична организация. Волен я създаде с цел да печели пари. Достатъчно е да проучиш биографията му и да видиш какво се случва в самата партия - нищо общо със сладките му приказки. А малцинствата лично мен въобще не ме интересуват, до момента, в който не започнат да създават проблеми на моя народ. А в България има някои малцинства, които упражняват непрестанен терор над нас българите.

mitternacht, далеч съм от мисълта, че всеки, който слуша техно се друса. Смятам, че си интелигентен човек и знаеш какво имам предвид.
цитирай
4. edakova - Глобализацията
17.04.2008 17:43
е това нещо, което ще ни унищожи като индивиди - накрая ще станем еднакви и ще бъде ужасно.
Много добър пост!
цитирай
5. krotalka - Така е както си го описал но,
17.04.2008 18:07
няма как де се избяга от това. Глобализацията е в ход и няма сила, която да я спре. По важният въпрос е как при наличието и да запазим българската си същност, да не се изгубим като народ и нация. На тези въпроси не намирам отговори в постинга ти. Само с изгонването на Мас доналдс тоя въпрос не се решава а и да го изгоним резултатът пак е нулев. Не може да се забрани на младежта да слуша музика каквато си иска. Проблемът е, че трябва да се промени мисленето на хората а за такова нещо - ако въобще е възможно - са нужни поколения.
цитирай
6. nakev - krotalka, имаш право. Не можем да ...
17.04.2008 18:14
krotalka, имаш право. Не можем да забраним цели стилове музика, а ако ги забраним само ще ги направинм по-популярни. Просто на вредните явления трябва да създадем алтернативи, които да имат национален характер.

А за мен начина да съхраним нацията си винаги е бил само един - националната съпротива. Единствено с национален активизъм можем да промен нещо, именно за това от три години съм член на Български национален съюз, за нашето движение можеш да научиш повече на www.bgns.net

Поздрав!
цитирай
7. slavuncho - Глобализация – да, американизация – не
17.04.2008 18:39
Мисля, че в постинга са казани много верни неща, но какво общо имат те с глобализацията?!
Мисля си, че по този проблем, както и по всеки друг - повече или по-малко специфичен такъв, могат ефективно (а не ефектно) да разсъждават хора, които имат съответните натрупвания в главите си във връзка с него (проблема – ако сте забравили началото на изречението :) ). Ако пренебрегна битовизмите – да/не на шкембе чорбата (между другото – много я обичам, особено ако шкембето е леко неизмито, да ме прощавате); за/против “маковете”; горе/долу чалгата (боже, а къде е изборът тук?!) и прекаленото теоретизиране и позоваване на други авторитети смятам, че темата е интересна, но... За да има спор, в който да се роди Истината, трябва спорещите да имат възможност да повлияят на резултатите и развитието на тезите, които защитават. В противен случай се получава преливане от пусто в празно, но защо пък да не си поначешем крастата да пишем (говорим) за всичко, независимо от всичко...
За какво да споря с г-н Дечев, който пише, че глобализацията е обективен процес? Ми каква защитима антитеза да му предложа?! Който малко е попрочел историята човешка за последните 10-тина хиляди години би могъл лесно да забележи, че историята на цивилизацията е история и на глобализация. Групите човеци се обединяват в по-голяма, обединените групи стават племе, племената се обединяват отново, и отново, и отново... (вино пий сърце орлово, както беше написал Хафез...) та до сегашното дередже. Можем ли да претендираме за “чист” биологически, етнически или, по който се сетите друг признак, народ или нация? Нима ние не сме резултат от хилядолетното смесване на човеците? Нима някой си представя Земята в близките десетилетия и столетия разделена на племена? Мисля, че в тях тенденцията ще се задълбочи. Ще се обединят хората в Европа, в Северна и в Южна Америка, в Азия... Тези обединения ще се обединят в нови, по-големи, и така докато не стигнем до логичния край на процеса – обединени хора на планетата, носители на своето минало, но и на бъдещето. Идилия... Пък ако до тогава открием и братя по Разум (що ли е то?) можем да продължим да се обединяваме, и обединяваме, и така до безкрайност.
Разбира се, всичко едва ли ще стане толкова чисто и весело – ще има и за, и против, и войни и мир, развитие и деградация, и така – диалектика (независимо дали в атински, хегелов или марксистки смисъл – който каквато е чел).
От какво е предизвикано това еднопосочно развитие за дълги периоди от време? Който е прочел нещичко от плочките, които описват житието-битието на Гилгамеш, героите и техните животоописания от Атина и Рим, Китай, Индия, Средновековна Европа; който е запознат с чудесиите извършени от носителите на различните култове; който е следил кариерата на политиците от новата (и не чак толкова) световна история е забелязал, че винаги става въпрос за власт и пари с всичките техни производни.
Нима Александър Македонски (ама не този на българите от южните български покрайнини), Цезар и т.н., и т.п. чак до Наполеон, Хитлер и съвременните световни лидери не са типични представители на глобализацията? Са! И логично, пак с тези мотиви под шапката на съответната личностна или държавна политика.
Тук можем да преминем на по-ежедневно ниво и то само с няколко думи, че како съм се разписал не се знае къде ще му излезе края...
Дразнят ме призиви от рода “Да запазим (защитим) земята на нашите деди!” – сакралната фраза, с който се оправдава заграбването на земята на нечии други “деди”; “Да запазим нацията чиста!” – хеле пък, за българската – която точно част от десетките етноси, които включва и т.н.
Дразни ме неразбирането на добрата, стара, българска поговорка (чийто еквивалент съществува вероятно в повечето култури) “Който плаща поръчва музиката!”. Ми така си е – който е по-силен налага своята воля (в какъвто аспект си намислите). Така е било и в елинската, и в римската, и, ако щете, в американската цивилизация, която сега се налага. Някой би казал, че днес човек има по-голяма възможност за избор и по-голяма свобода на действие, отколкото в древна Елада или Рим. Може и да е така, ама може и да не е... Проблема на съвременността за мен е достъп на индивида до информация и неговата възможност и способност да я анализира и използва (но това е друга мноооооооого сериозна тема), и – в крайна сметка – способността му да преценява моделите (най-общо), които му се предлагат.
Тук само бегло ще спомена за “Хартата за правата на човека”. Хората, които си спомнят “социализъма”, вероятно си спомнят и предаванията на радиата (ако някой юноша, пардон тийнейджър, не знае що е радио да пита майка си и баща си) “Свободна Европа”, “Свобода”, “Гласът на Америка”, ВВС, в където лайтмотива бе за правата на хората зад “Желязната завеса”, за това колко е хубаво при тях и колко е страшно при нас,
за това как, според посочената вече харта, всеки има право да се движи свободно и т.н., и т.п. Питам аз, и както се казва – отговор не чакам, къде са сега тези “българи”, тези “журналисти”, които тогава, за по някой сребърник в повече, виеха неистово в ефира този рефрен?! Този документ не е отменен! Защо тогава имаше и има “шенген”? Защо не можем да посетим САЩ без да ни прегледат все едно имаме болна простата? Защо..., абе то е ясно – виновен е Световният Тероризъм (една оооооооще по-сериозна тема)! Толкова за информацията, манипулацията и глобализацията.
Все пак не мога да се удържа - за мен един от най –ярките изрази на глобализацията е рекламата, която върви в последно време по българските телевизии: “Гуми “Континентал” – проектирани в Германия!”. Забележете – проектирани, а не произведени. В тази реклама има концентрирана толкова политика, толкова икономика, толкова... глобалистика.
Е, простете ми за накъсаната мисъл и, може би, прекалената дидактиката, но в един момент осъзнах, че съм се включил в дискусия “Ще изгрее ли утре Слънцето от изток?”. Друг път повече и по-хубаво, хайде със здраве!
цитирай
8. nakev - Българската народност
17.04.2008 19:00
Българската народност се състои от един единствен етнос - Българският етнос. Теориите за смесения ни характер бяха създадени именно за това - българите да сключват смесени бракове без никакво притеснение казвайки си "...еми толкова сме се мешали, какво като ще се смеся и аз?". Има една книга на Димитър Съсълов, която се казва "Неизменният антропологичен облик на българите", там доста подробно е засегнат този въпрос. Разбира се през вековете някои отделни примеси с хора от други народности е имало, но за няколко поколения тези примеси изчезват. А в дадения момент въпросът не опира до чистота на българската нация, а до съхранението й като цяло, тъй като, както и в публикацията си казах, сме заплашени от духовна и физическа смърт.
цитирай
9. анонимен - Браво на Накев
17.04.2008 19:34
Напълно съм съгласен с теб и се радвам че има такива будни българи,които виждат какво става.Света се управлява от евреи и това е техният заговор.Чрез глобализацията искат да превърнат хората в роби,които да им служат.Бог да ни е на помощ!!! Друг не виждам кой ще ни помогне.
цитирай
10. benoa - Относно аспартама (offtopic)
17.04.2008 20:02
Той се съдържа САМО в light напитките на кока-кола, или така наречените "диетични"
За съжаление ВСИЧКИ български безалкохолни напитки са на базата на аспартам (+3 други не по-малко вредни подсладители).
цитирай
11. meto76 - Поредната тъпотия, не можах да я ...
17.04.2008 21:22
Поредната тъпотия, не можах да я изчета цялата стигнах до това, че в Парламента били предолжили да се спре изучаването на български език.Това само в някой болни мозъци са го предложили, но не й в Парламента.
цитирай
12. nakev - meto76, от министерство на обра...
17.04.2008 21:30
meto76, от министерство на образованието дойде идеята. Може би не следиш новините редовно? Доста се разшумя по въпроса в последно време.
цитирай
13. nakev - benoa, до колкото знам в light на...
17.04.2008 21:32
benoa, до колкото знам в light напитките количеството аспартам е многократно завишено, но го има и в другите продукти на Кока-кола. Мисля, че само във Фанта-портокал няма аспартам.
цитирай
14. анонимен - ше изчезнем и кво?! сички изчезват ...
17.04.2008 21:51
ше изчезнем и кво?! сички изчезват рано или късно. голям праз. А такова чудо като "автентична българска кухня" не знам откъде си си го измислил хахахааа
цитирай
15. swetq - Кон с капаци - да само така може да се ...
17.04.2008 22:30
Кон с капаци - да само така може да се определи човек като теб. Колкото повече българи с твоя късоглед манталитет и ограничено мислене, толкова по зле за тази държава. Какво му е деградиралото на Мерилин Менсън? и как можа да го сложиш на едно ниво с Фифти Цент? ЗАДРЪСТЕН - е ти си цялостно олицетворение на тази дума. Вземи прочети малко книжки, малко се поогледай, задай си въпроса ЗАЩО ги има тези неща, които ТИ не харесваш. Всяка култура или нация изпитваща трудности или изобщо и е невъзможно да се променя и еволюира е обречена на деградация и изчезване.
цитирай
16. анонимен - Понеже ти го обърна на политическа ...
18.04.2008 00:24
Понеже ти го обърна на политическа агитация, се чувстам задължен да копирам и аз моите постинги по темата. Не защото търся диалог с теб или защото искам да ти отворя очите - както вече казах - не мисля, че толкова дълбоко, колкото си потънал е възможно това да стане с приказки и убеждаване - може само с възрастта, професионалната и личностна реализация евентуално, но не сигурно. Само ще ти кажа, че преди известно време пишех статии за едно националистическо списание, много надълго и на широко съм обсъждал темите за национализма, глобализацията, БГ народа и нацията - бях на крачка от твоето мнение, но никога, никога не съм мислел толкова крайно. Това, което всъяност ме отврати е точно идеите, които подобни формации наливат в главата. Не искам да звуча като много опитен или каквото и да било. Абе всъяност не ми пука как ти звуча, живота си е твой, пропилей го за идеалите за които решиш.

и така малко от вече започналия спор, без да се спирам на безумните отметки за шоу бизнеса и т.н ето малко от "разговора" ни за френската нация:

АЗ СЕ КАЗВАМ НИКИ И НЕ СЪМ АНОНИМЕН

wikipedia.org казва за Франция:

With an estimated population of 64.5 million people, France is the 19th most populous country in the world. France's largest cities are Paris, Marseille, Lyon, Lille, Toulouse, Nice, and Nantes.

In 2003, France's natural population growth (excluding immigration) was responsible for almost all natural population growth in the European Union. In 2004, population growth was 0.68% and then in 2005 birth and fertility rates continued to increase. The natural increase of births over deaths rose to 299,800 in 2006. The lifetime fertility rate rose to 2.00 in 2007, from 1.92 in 2004.[1]

In 2004, a total of 140,033 people immigrated to France. Of them, 90,250 were from Africa and 13,710 from Europe.[32] In 2005, immigration level fell slightly to 135,890.[33] France is an ethnically diverse nation. According to the French National Institute for Statistics and Economic Studies, it has an estimated 4.9 million foreign-born immigrants, of which 2 million have acquired French citizenship.[34]

Ако не разбираш езика на глобализацията - с две думи от 64,5 миниона жители 5 милиона са имигранти. СТОЙ!!!! знам какво ще кажеш - ама това е само официална статистика.........
Според същата тази официална статистика: http://www.insee.fr/fr/recensement/nouv_recens/resultats/repartition/chiffres_cles/autres/donnees-socio-demo-etrangers-immigres.xls

43% от имигрантите са на възраст между 40-64 години. Излиза, че не местните, а имигрантите са старичкииииииии. Ако се интересуваш от статистика за разбивката на работната сила и въобще населението по полов, расов, възрастов или какъвто и да било друг принцип - пак на същия сайт или на: http://www.eurofound.europa.eu/
Знам, знам ..... официална е статистиката - да.

Преди да си изградиш каквото и да било менение, преди да се опиташ да намесиш, циганите, турците, еврейте или който и да било в каквато и да било световна или антибългарска конспирация. Събирай данни, опитвай се да ги анализираш и от други страни.
Знам аз съм платен агент на някое юуждо правителство, продажна душица и империалистическо, пардон глобалистическо нищожество.
НИКИ

цитирай
17. анонимен - Добре е да се знае и още нещо за да има ...
18.04.2008 00:25
Добре е да се знае и още нещо за да има цялост на идеалите.

В резултат на кръстосването на две същества, състоящи се от различни степени на развитие, неизбежно се получава потомство, чиято степен на развитие се намира някъде по средата между степените на развитие на всеки от родителите. Това значи, че потомството ще стои малко по-горе от по-изостаналия от родителите, но в същото време по-ниско от по-развития от родителите.Основната предпоставка на усъвършенстването е, разбира се, не чифтосването на висшестоящо същество с низшестоящо, а само победата на първото над второто. По-силният трябва да властва над по-слабия, а съвсем не да се чифтосва с по-слабия и да жертва по такъв начин собствената си сила. Само слабите могат да намират в това нещо ужасно. Тъкмо затова те са слаби и ограничени хора. Ако в нашия живот господстваше именно този закон, това би означавало, че по-високото развитие на ограничените същества става изобщо невъзможно.
.........Ако не беше така, това би означавало, че на нашата земя изобщо би спряло прогресивното развитие. Тогава по-скоро би настъпило обратното. От количествената страна слабото винаги има превес над силното. И ако тази способност за размножаване у двете страни беше еднаква, то след известно време слабото би се разплодило в такива огромни размери, че абсолютно би затъмнило силното. Ето защо природата внася известна поправка в полза на по-силния. Тази поправка природата реализира, като поставя слабото в по-тежки условия за съществуване; по такъв начин природата ограничава слабото в количествен смисъл; нещо повече, природата прави отбор и от това количество и предоставя възможност за размножаване само на най-силните и здрави екземпляри.

Природата е против чифтосването на по-слабите същества с по-силни. Но в още по-голяма степен е против смесването на по-висока раса с по-низшестояща. Такова смесване поставя под въпрос цялата хилядолетна работа на природата над делото за усъвършенстване на човека.

От опита на историята виждаме хиляди примери за това. Историята с ужасяваща яснота доказва, че всяко смесване на кръвта на арийците с по-нискостоящи народи неизбежно довежда дотам, че арийците губят своята роля на носители на културата. В Северна Америка, където населението в огромната си част се състои от германски елементи, в твърде малка степен смесили се с по-низши цветнокожи народи, ние виждаме съвсем други хора и друга култура, отколкото в Централна и Южна Америка, където преселниците, предимно от романски произход, често в много по-голяма степен са се смесвали с туземното население. По същество само този пример би бил достатъчен, за да се установи ясно и недвусмислено влиянието на расовото смесване. Германецът от американския континент, запазил безпримесна чистотата на своята раса, е станал господар на континента, и ще остане такъв до момента, когато падне жертва на позора от кръвосмешението.

Ники
цитирай
18. анонимен - Признавам, може за момент малко да ...
18.04.2008 00:26
Признавам, може за момент малко да прекалих. Важното е, че тук говорим за политика.
Има едно нещо в което всички вярваме...само онази държавна власт, която изразява стремежите и чувствата на народа или поне не му вреди има право на уважение и поддръжка.

Всяко правителство, разбира се, ще настоява да съхрани държавния си авторитет, колкото и лошо да изразява стремежите на народа и да го предава наляво и надясно. Какво остава да направи истинският изразител на народните надежди и стремежи? Инстинктът за самосъхранение в този случай ще подскаже на народното движение, че в борбата за свобода и независимост би трябвало да се приложат и онези средства, с помощта на които самият противник се опитва да удържи победа. От това излиза, че борбата ще се води с „легални“ средства до момента, до който правителството действа в легални граници, но движението няма да се изплаши от нелегални средства за борба, щом поробителите на народа също прибягнат до тях.

Главното, което не трябва да се забравя: висшата цел на човечеството в никакъв случай не е в съхраняването на дадената държавна форма или още по-малко на даденото правителство, а в съхраняването на народното начало.

Ако се създаде положение, което заплашва свободата или даже самото съществуване на народа — въпросът за легалността или нелегалността играе само подчинена роля. Нека господстващата власт хиляди пъти се кълне в „легалност“ и въпреки всичко инстинктът за самосъхранение на угнетените ще признае, че при това положение свещено право на народа е борбата с всички средства.

Само благодарение на този принцип са били възможни онези велики освободителни битки срещу вътрешното и външното поробване на народите по земята, които са се превърнали във велики събития от световната история.

Човешкото право е над държавното право.

Ако се окаже, че някой народ в борбата си за правата на човека е претърпял поражение, това означава, че е бил твърде лекомислен и недостоен да се съхрани в целостта си на земята. Вечно справедливото провидение предварително е обрекло на гибел онзи, който не е проявил достатъчно готовност или способност да се бори за продължаване на съществуването си.

За страхливите народи няма място на земята.

Ники
цитирай
19. анонимен - Още малко за всичко което има сми...
18.04.2008 00:26
Още малко за всичко което има смисъл:
За нас основна и най-важна задача на държавата е да съхрани онова гражданско ядро, което единствено е способно да създава култура и да дарява човечеството с красота, достойнство и всичко възвишено. Ако държавата няма сили да се справи с тази задача, тогава тя губи правото си да съществува. Т.е.

Образцова държава е само онази, която чрез своето съществуване осигурява по-нататъшното развитие и запазване на един народ.
Такова нещо обаче не може да се каже за днешна демократична България. Тъкмо обратното. С всяка изминала минута нашето Отечество все повече се обезбългарява.

На това трябва да се сложи край!
Устойчивостта на системата е резултат само от всеобщото доверие в правдивостта и честността на онези, които са призвани да защитават интересите на народа. За всеки е ясно, че днес такова доверие не съществува. Налице са само шуро-баджанащина, корупция и нагло ограбване на народа. Ние сме убедени, че всичко това рано или късно ще свърши, защото само чрез голо насилие нито една правителствена система не може дълго да оцелее. Въпросът е само дали нашите деца ще го доживеят?

Ние искаме такова законодателство, което да съхрани Българите по тези земи!
Българи, ако прадедите ни в миналото са изхождали от демократичните "ценности", с които днес ни заливат отвсякъде, то народът ни отдавна нямаше да го има! Крайно време е да осъзнаете, че България вече не е на ръба на пропастта, тя е само на няколко метра от момента, когато завинаги ще се разбие на дъното.
Ако някой още не е разбрал - ние не сме поредния политически кръжок. За нас смяната на едно правителство с друго не е нищо друго, освен добре измислена игра, в която има само един губещ и това е целият ни народ, а този народ е всеки един от нас.

Ние не искаме смяна на един душманин с друг!
Ние искаме Българско национално отговорно правителство. Напълно си даваме сметка, че защитавайки своите възгледи ще бъдем заклеймявани и преследвани, но и точно това ще доказва правотата на нашите идеи. Защото ние имаме само едно задължение - това, което ни е възложено от истината. Затова ние ще изпълняваме своя дълг към народ и Отечество с твърдото убеждение в правотата на своите дела.

Ники
цитирай
20. анонимен - И така гатанката е елементарна. Кои ...
18.04.2008 00:34
И така гатанката е елементарна. Кои текстове са от известна книга на известен малоумник, диктатор... не намирам думи... и кои от страницата на БГ малоумници.

Ако тази ви се струва лесна, кажете как се е наричала книгата и съответно доктрината на въпрония пич, и как се казва доктрината на въпросните БГ малоумници.
И понеже някой от вас са все още в училище, нека си спомним играта на бесеница

– – – – – борба

и

– – – – – – борба

Ники
цитирай
21. kalbotobg - Не съм съгласен.
18.04.2008 06:59
Че някой те принуждава икономически да пиеш кола, на мен лично колата не ми харесва.
Не виждам връзка м-у глобализацията и турския език. Не съм съгласен с израза "България над всичко", България без българи се превръща в история. Глобализацията затрива българския език и култура. Силно се съмнявам, че владееш дори няколко думи на старобългарски. Против съм насилствената промяна на езика.
Промяната с времето е неизбежна както и развитието на езика. Против съм преминаването на латиница. В момента азбуката ни дори от чисто научна гледна точка е по развитаи следователно по-добра.
Съхраняването на българския език и култура е работа на самите българи и зависи
главно от тях (както и неговото развитие ) изхождам от тезата .че българския език е език на българите, но говоренето на български не те прави българин. В държавни институции, училища и учреждения документите и говора е български което е узаконено в член 3 на конституцията на република България и поради това не може да бъде променяна с подзаконови актове. Въпреки че не е вписано в конституцията така или иначе ако не знаеш български по собствен избор државата не отговаря за това.
Новините на турски език по канал 1 са неуместни и неоправдани.
цитирай
22. анонимен - тенденция Косово
18.04.2008 08:28
доживях снощи да чуя шизофренния Сидеров да говори за кръгла маса с "добрия политик "Доган по въпроси за излизане от кризата.
какво не правят парите.
цитирай
23. benoa - kalbotobg - и аз не съм съгласен
18.04.2008 12:08
че рекламите могат да влияят на продажбите, но е факт.
Затова съм се научил да не съдя за нещата само от мойта гледна точка.
цитирай
24. trabantus - benoa, влияят и още как!
19.04.2008 17:03
питай някоя аптекарка колко гинконамквоси е продала... или дъвки (?!) за отслабване...
ето и един линк за който се интересува какво яде и какво пие:
http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=41
цитирай
25. анонимен - За аспартама и упаковките
19.04.2008 22:05
Аспартама не се съдържа в "нормалната" кола и другите напитки - съдържа се обаче в light, diet и zero вариантите. Аспартама заради ниската си цена за съжаление се налага все повече и повече. Сред родните продукти се съдържа в напитките на "Дерби", в много сокове и в някои бози.. което означава че не са бози.
Като не харесваш кока-кола и ти се пие сок, ще ти препоръчам тези Qweens - произвеждат се в България и последно като пих бяха със захар, без изкуствени подсладители.

Иначе за униформите - БА не ми мязат на ССовци, а понякога вие когато не сте в обикновени камуфлажни униформи сте си в хитлерюнговски и СС подобия. Те са доста лисно разпознаваеми с кафевите ризи, черните гащи и тирантите. Писах по-рано че са били Гестаповски, за което се извинявам - Гестапо са били с черни униформи въпреки че са били част от СС. Ако БА армия са почнали да се обличат така ще ти се извиня и ще пиша писмо до министъра - не искам нашата армия да наподобява дори само външно армия на тоталитарна държава. Езическите символи + маршируването, военните порядки + обилната употреба на гел и други моди от 30те и 40те + геометричните символи включително един вече доказал се като фашистки в Унгария (този дето е съчетание от кръст и кръг) и после върви обяснявай че не подражаваш на Хитлер и Мусолини - това са стари клишета обичани от всички ултраси, неонацисти и прочия измет. Може да сте дисциплинирани, да се грижите за тялото си и да обичате родината, все хубави неща, но без да изглеждате като фашисти, защо не го правите? Между другото "Последното решение" затова е наречено последно - защото е имало други, по-слаби преди него. Надявам се да разбираш защо получавате такова отношение от останалите хора. И също така се надявам отговора ти да не от рода на "глупави космополити и безродници".

--Димитър dimitar.blogsome.com
цитирай
26. cefulesteven - slavuncho
20.04.2008 12:04
Цитирам те:

"Пък ако до тогава открием и братя по Разум (що ли е то?) можем да продължим да се обединяваме, и обединяваме, и така до безкрайност..."

Трябва да поясня, че братята по разум вече са ни открили. Кацат всяка сутрин из различни места в България, но все такива където наблизо има "шкембе-чорба". Много я обичат. И понеже си имам приказка с тях, казаха ми, че това най-си и обичат на планетата ни. Всеки с вкусовете си, нали? А колкото по-голямо разнообразие, толкова повече вкусове могат да бъдат задоволени.
И понеже описа каква мощ и природна закономерност е глобализацията, чудя се какво пречи на нещо толкова огромно, една такава дребна "битова", както я нарече, радост, че трябва да бъде забранявана и тази радост, като че ли обикновения човек има кой знае колко много. Е, няма яхти, няма чер хайвер и сто годишно френско вино на масата, в разкошен клуб, за който куверта е сто хиляди, но пък си има шкембе чорбата.
И като говорим с интелектуално високомерие за "дребните битови нещица" е редно да се замислим и какво по-генеално от тях сме създали. Какво, лично, по-велико от шкембе чорбата, сме създали през живота си.
И забележи, говоря в множествено число, като не изключвам от него и себе си, тъй, че не го приемай лично.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nakev
Категория: Политика
Прочетен: 740707
Постинги: 115
Коментари: 595
Гласове: 359
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол