Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2008 04:36 - Краката на догановите лъжи са къси
Автор: nakev Категория: Политика   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2008 02:57


Преди няколко дни от ДПС излязоха с декларация, с която строго осъждат зачестилите посегателства срещу джамии в България и казват, че у нас етническата толерантност е само привидна.

Поредният плитък опит за манипулация на общественото мнение се виждат от пръв поглед. Как може да говорим за ЕТНИЧЕСКА нетолерантност, при положение, че става дума за поругаване на РЕЛИГИОЗНИ обекти? Нима шайката турци и еничари от ДПС не са наясно, че има както Българи християни, така и Българи мохамедани? И по същия начин има както турци мюсюлмани, така и турци християни. На тях тези неща са им много добре известни, но истината не им е угодна и за това я премълчават. Дейците на антиконституционната турска етническа партия ДПС се опитват да сложат знак на равенство между турците и мюсюлманите в България. Само че в България има стотици хиляди Българи, които изповядват исляма. Става дума за чисти Българи - хора с Българска кръв, които говорят на Български, чувстват се Българи и живеят според Българските традиции, но просто имат религия по-различна от мнозинството Българи.

Християнството и ислямът са световни религии, те са наднационални и не могат да бъдат обвързвани, с който и да било етнос. Има мюсюлмани араби, българи, американци, турци, негри, руснаци и т.н. Изповядващи християнското вероизповедание има много и от същите тези народи. И следователно в България да има вражди между християни и мохамедани, ще рече, да има вражди между едни Българи и други Българи. А от такова противопоставяне интерес имат само ДПС, които яростно се опитват да ни накарат да вярваме, че мюсюлманин значи турчин. А всъщност Турция не е ислямска държава. Там даже забрадките са забранени, а относно строенето на джамии има големи ограничения. Ислямските страни са арабските страни и истинският ислям е именно там.

Всички истински мюсюлмани знаят, че голям грях е тази религия да се използва за политически цели и за това те презират ДПС. Ахмед Доган се опитва да употребява тази вяра за да осъществява своите болни амбиции. Но едва ли това трябва да ни очудва, нека си припомним, че преди 89-та година Ахмед Доган е бил водач на турски терористичен отряд в България, който е взривявал вагони с Български майки и деца. А днес този престъпник стои начело на държавата...

Относно турците в България, сред които има както мохамедани, така също християни и атеисти, мога да кажа, че в голямата си част те са едни нормални и трудолюбиви хора, които нямат нищо общо с паразитиращото на гърба ни циганско малцинство, но голяма част от тях са попаднали в
лапите на ДПС и биват експлоатирани от Ахмед Доган по отвратителен начин.

Изкуствена не е религиозната толерантност в България, а изкуствени са опитите на ДПС и създадената от тях псевдо-националистическа партия "АТАКА" да насъскват едни срещу други християни и мохамедани. Защото конфронации на религиозен принцип означават едни Българи да застанат срещу други Българи. За да сме силна нация, ние трябва да се обединяваме върху основата на Българската си кръв, а не да се делим на левскари и ЦСКА-ри, на сини и червени, на християни и мюсюлмани. Нека по този въпрос се поучим  от албанците, сред които има православни, мюсюлмани и католици, но всички те заедно работят за постигането на националните си интереси и жънат успехи.


Борис Накев




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nakev
Категория: Политика
Прочетен: 741061
Постинги: 115
Коментари: 595
Гласове: 359
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол