Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2008 11:31 - Българи “от трите дяла на Македония” подкрепиха Косово
Автор: nakev Категория: Политика   
Прочетен: 1642 Коментари: 0 Гласове:
1



София. Отворено писмо на “българи от трите дяла на Македония” беше получено на електронната поща на Агенция “Фокус”. Писмото е отговор на Отвореното писмо на стоте български интелектуалци, които се обявиха срещу решението на българското правителство за признаване на Косово. То е написано на стария български правопис, част от който оставяме непроменен.

Пълният текст на писмото гласи:

„Поздравяваме българското правителство за мъдрото решение да признае Косово!
Въ българското публично пространство се появи едно писмо, озаглавено „Отворено писмо на сто български интелектуалци”, което дълбоко ни засегна. Твърди се, че „сърбите са наши братя по кръвъ и вяра”. Ако това беше истина, Сърбия трябва още утре да се извини на българите за всички убийства, извършени през периода на окупация на Македония; за жестоко избитите над 20 000 и прокудени над 200 000 българи само заради българското им самосъзнание; за безпрецедентното унищожаване на български паметници на културата на територията на Македония; за политиката за изкуствено откъсване на македонските българи от родината им чрез македонизация и въобще за цялостното отношение на сърбите към българите и причинените им злини, още от 1878 г.
Какви „братя по кръв” са сърбите? Единствено може да ги наречем така, ако сметнем, че това е в смисъл, че вече 150 години проливат българска кръв. Болно ни е, че в нашата майка България има „интелектуалци”, които не виждат по-далеч от носа си и тъжатъ за времето, когато имаше висока стена между българите от трите дяла на Македония, която бе пазена от сръбски войници.
Ние подкрепяме независимостта на Косово, не защото обичаме албанците, а защото това ще доведе до прекрояване на границите на Балканите и за пръв път след толкова години ще можем да бъдем духовно обединени с Майка България.

К.Ф. отъ Охридъ
Д.Д. отъ Охридъ
С.Н. отъ Охридъ
В.А. отъ Битоля
К.Д. отъ Полигиросъ
И.У. отъ Костуръ
Б.К. отъ Костуръ
Д.Л. отъ Костуръ
М.Н. отъ Кавала
И.М. отъ Кавала
Т.Д. отъ Солунъ
В.Ф. отъ Кукушъ
С.В. отъ Македония
С.К. отъ Гоце Делчевъ
И.Д. отъ Петричъ
К.В. отъ София
И.В. отъ София

Извиняваме се, но се подписваме съ инициали, защото и ние, както и останалите българи въ Македония и Гърция се плашимъ да разкриемъ етническата си принадлежностъ.


Източник: http://bg.altermedia.info





Тагове:   македония,   косово,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nakev
Категория: Политика
Прочетен: 742059
Постинги: 115
Коментари: 595
Гласове: 359
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол