Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2009 00:48 - Репортаж от днешните протести в защита на децата от Асеновград
Автор: nakev Категория: Новини   
Прочетен: 2391 Коментари: 0 Гласове:
0



 Днешният ден премина под две основни събития - двата протеста в защита на децата от Асеновград, които се проведоха пред посолството на Р. Полша в София. Накратко ще опишем събитията, така както ги видяхме ние. ПЪРВИЯТ ПРОТЕСТ  - СОЛИДАРНИ СМЕ, НО САМО В ИНТЕРНЕТ

Първият протест започна в 14 ч. и въпреки, че днес е неделя (почивен ден) изключително малко хора си бяха направили труда да отидат и да подкрепят протестиращите. При условие, че във фейсбук и други социални мрежи и форуми се изписаха стотиците и дори хиляди коментари в защита на децата е СРАМНО само около 100 човека (с репортерите от различните медии) да присъстват на събитието.

image
Дете от съседната на посолството кооперация изразява солидарността си с отвлечената Николета

 

 

На самия протест присъстваха хора, сред които и бащата на дечицата, които бяха дошли специално от Асеновград. Те говореха по един мегафон и скандираха “България, България”, “Тачева в оставка”“Убийци”“Тачева в Полша”,“България над Полша”, “Децата за нас, курвата за вас” и други лозунги в защита на децата. Изразено бе и недоволството към органите на МВР, които се бяха погрижили да осигурят безопасността на полското посолство с ограждения и сериозна охрана. В пристъп на гняв един възрастен човек ги наречееничари и им каза в очите, че не са българи, а турци. Турци, като тези, които взимаха кръвен данък от нашия народ в продължение на 500 години и който явно продължаваме да плащаме и днесХората като цяло бяха патриотично настроени и ясно осъзнаваха, че е нужно обединението ни като народ, за да се справим с неправдите. След известно време граждани от близката кооперация изнесоха телевизор на една от терасите и пуснаха скандалния клип, на който се виждаше как момиченцето крещи за помощ. Отново се разнесоха възгласи против еничарския корпус и беззаконието и всички от присъстващите наблюдаваха сцените със сълзи на очи. След това група от протестиращите отиде и започна да протестира на ул. Васил Левски вееки трибагреника, а останалите хора се разотидоха, защото разрешението на протеста беше до 16 ч.

След като прегледахме публикациите по темата в интернет, държим да отбележим, че в-к Новинар е написал абсолютни лъжи в статията си “Скинари опорочиха протеста от Асеновград”. Платените журналисти на Любен Дилов-син отново сипят лъжи и помия срещу хората с национално мислене, може би защото почти всички на протеста на обяд бяха патриоти и родолюбци, които вееха българското знаме и скандираха за България и нейното най-голямо богатство - децата! Никой не е опорочавал нищо и е добре журналистите да престанат да лъжат и да пишат безсмислици и да правят реклама на движение “Напред-назад”Що за човек трябва да си, за да си правиш реклама на гърба на такава човешка трагедия?

Според нас, единственото нещо, което опорочи събитието бе тоталната апатия на множеството от българите, които явно предпочитат да пият бира в някой парк и не ги е грижа за събратята имЛипсваха и каквито и да е политици и общественици, които да изразят позицията си. Липсваха представители на отговорните за отвличането на детето български институции, които да обяснят защо се е стигнало до това и как например руската гражданка - приятелка на алкохолизираната майка е получила българска виза. Липсваше и полският посланик-терорист, които да даде обяснение как така Николета е напуснала България без документи.

Наистина е тъжно, че хората не осъзнават колко е важно в такива трудни моменти да заставаме един до друг и да се подкрепяме. Тъжно е и, че в интернет всички са много активни, но в действителност се държат така все едно реалният живот не съществува!

ВТОРИЯТ ПРОТЕСТ - КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ, СЪПРОТИВАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!

Вторият протест започна в 20 часа и бе почти изцяло съставен от феновете на ПФК “Левски”, които организираха шествие до посолството. За разлика от обяд се понапълни и се събраха около 1000 човека. Сканидаха се лозунги в подкрепа на децата, изпя се химна и се разпъна впечатляващ трансперант на който пишеше “Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!“. Поздравяваме хората, които организираха агитката на синия клуб, за активната гражданска позиция!

image
КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ, СЪПРОТИВАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!

Особено силно впечатление ни направи декларацията, която една жена направи в началото на втория протест и ще се опитаме да я преразкажем накратко. Жената заговори за това,  че нашият народ е патриотичен и че национализмът е в кръвта ни. Че когато става дума за Българчета хилядите лицемерни правозащитни организации мълчат, но когато става дума за някое малцинство винаги са готови да го защитятГовори за това, че сме дискриминирани в собствената ни страна, защото сме Българи и все неща в този дух. И накрая завърши, че от утре протестите се преместват пред министерството на правосъдието, където ще се провеждат всеки ден.

Протестът приключи към 22 ч. без насилие и ексцесии. Дано някой от прогнилите ни политици се размърда предизборно и направи така, че правдата да възтържествува!

Altermedia България


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nakev
Категория: Политика
Прочетен: 742700
Постинги: 115
Коментари: 595
Гласове: 359
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол